De sidste kantareller vi har fundet, har vi tørret i stedet for at nedfryse.
En af mine naboer anbefalede det, og eftersom han er den, jeg kender, der ved mest om kantareller – syntes jeg nok at det var forsøget værd.
Alt efter temparatur og luftfugtighed, tager det ca. 1-2 uger at tørre dem helt.
Jeg ligger dem på nogle aviser og helst ikke ovenpå hinanden.
Hver dag skubber jeg lidt til dem, og efter nogle dage skifter jeg avisen ud.
1 kg friske bliver ca. 75 g. tørret. Det er faktisk ret morsomt så lidt de fylder bagefter.
Den opskrift jeg bruger kommer her.
KantarelsuppeTil ca. 4 personer
350 blandede svampe
2 løg
100 gr. Smør
30 gram mel
1 liter bouillon
Lidt salt
Lidt karry
1 tsk. citron saft
3 spsk. fløde
Evt. lidt frisk hakket persille
Pil hak løg groft
Rens svampe, klargør svampe – snit dem i mindre stykker
Brun løg et par min. i smøret
Brun svampe ca. 5 min
Drys med mel
Spæd op med bouillon
Kog ca. 20-25 min
Smag til med salt, karry og citronsaft
Evt. skyl og hak persillen og bland i suppen
Fløde tilsættes lige inden servering.
1 Comment:
-
- Lene said...
7. juli 2013 kl. 11.43Hej Silva. I dag skal jeg afprøve din kantarelsuppe efter min fine høst i plantagen. Du skriver om jeres "fangst" af kantareller (tragt) i Sverige og at tragt er det samme som trompet. Det er to forskellige svampe :) Din suppe vil jeg prøve fordi du ikke dænger den til i piskefløde. Mange venlige hilsener Lene Kristensen (fra Nordjylland)