Dybstegte hyldeblomst



Oscar og hans kammerat Andreas samlede i dag hyldeblomster, med den idé at de skulle til at lave hyldeblomstsaft ud af dem. I deres kasse var der ca. 10 små plukkede blomster og de ville gerne vide hor mange de egentlig skulle plukke for at der blev saft ud af det.

Hyldeblomsterne er ikke helt sprunget ud endnu og vi har ikke ret mange, så det kunne desværre ikke blive til hyldeblomstsaft denne gang. Men Jesper kan noget med nogle dybstegte hyldeblomster, så det lavede han til dem. Og det var ikke det værste at få, imens vi venter på at blomsterne springer ud.


Jespers opskrift følger her:

Pluk friske hyldeblomster og skyl dem. Lad blomsterne sidde på stilken.
Tør dem forsigtigt på et klæde og drys dem med kanel.
Lav en tynd pandekagedej af 2 æg, mel, salt og mælk.
Dyb blomsterne i dejen og steg dem gyldne i olie – olivenolie er glimrende.

Spises, mens de er varme og sprøde. (Dog ikke stilken).
Kan spises blot med lidt flormelis på – eller som tilbehør til en god is.

1 Comment:

  1. Xavier said...
    Hi Silva's, I like your blog though I don't understand almost anything, but is very colourful. I foresee that you will get full exit.

    Bye.

Post a Comment