Nysgerrig og lange fingrer



Som menneske, og måske især som forældre, har man et par bekymringer af og til.
I går aftes var for Jesper og jeg nogle rigtig bekymrede forældre. Luna havde fået fingrene i noget medicin, som hun i hvert fald ikke skulle have haft fingrene i.
Alt vores medicin har vi placeret i en kasse, højt oppe i et skab, hvor ungerne ikke kan nå det. Så vi forstår slet ikke hvordan hun har fået fat i det. Den eneste forklaring kan være, at pakken faldet ud af medicinkassen i forbindelse med at vi har, skulle bruge noget i skabet, og at hun efterfølgende har fundet pakken og taget den. Hun siger selv at hun har fundet den på hendes værelse.

Men uanset hvad, så havde hun indtaget et 1-2 piller, af noget morfin lignende stof.
Så jeg kørte i al hast til børneafdelingen på Aalborg Sygehus med hende, hvor hun blev undersøgt. Hun skulle ret hurtigt have noget aktivt kul ned i maven. Som jeg har forståt det, er det noget med at aktivt kul er virksomt mod de fleste giftstoffer, således at det absorbere giften. Derefter udskilles det igennem tarmen. Det gør man enten ved hjælp af en sonde i gennem halsen, eller kullet blandes med is.

Nu har Luna vist aldrig været udsat for blive presset til at spise is, og slet ikke kulsort is. Hun var temmelig mistænksom og lidt svær at overtale, men det lykkes det endelig og heldigvis spiste hun det hele. Jeg syntes det var rart nok at slippe for den historie med sonden, og det er jeg ret sikker på at hun også helst var fri for.

Vi blev på sygehuset natten over, til observation, hvor de overvågede hendes vejrtrækning og hjerte frekvens. Efter 12 timer mente de alt var fint, og vi blev heldigvis udskrevet her i formiddags igen.
Vi er begge meget trætte efter en lidt urolig nat på børneafdelingen. Men nyder selvfølgelig at være hjemme igen i god behold.

0 Comments:

Post a Comment